Diana Bart (Prima TV): „În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, beau un pahar de apă cu o jumătate de lămâie stoarsă” Diana Bart (Prima TV): „În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, beau un pahar de apă cu o jumătate de lămâie stoarsă”
Pe Diana Bart o cunoaşteţi de la TV. Este prezenţa zâmbitoare care, împreună cu Alexandru Constantin, vă dezvăluie ştirile mondene de luni până vineri... Diana Bart (Prima TV): „În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, beau un pahar de apă cu o jumătate de lămâie stoarsă”

Pe Diana Bart o cunoaşteţi de la TV. Este prezenţa zâmbitoare care, împreună cu Alexandru Constantin, vă dezvăluie ştirile mondene de luni până vineri la Focus Magazin. Aţi mai văzut-o ca şi moderator al emisiunii Click Poftă Bună, unde pregătea, împreună cu invitaţii săi VIP, reţete care de care mai îmbietoare. Ceea ce nu ştiaţi despre Diana Bart este că mizează pe un stil de viaţă sănătos şi alege să ducă o viaţă armonioasă, cu principii bine împământenite. Adeptă a dermatocosmeticelor şi a terapiilor homeopate, ea ne învaţă mici secrete de beauty şi sănătate.

LeacBun.ro: Ai declarat că preferi tratamentele naturale. Împărtăşeşte-ne câteva astfel de trucuri de frumuseţe la care apelezi.

Diana Bart: Trebuie să acordăm atenţie atât feței, corpului, cât şi părului. Mă bucur în fiecare zi de terapia cu apă, alternez duşul rece cu cel cald. Această este o metodă folosită încă din antichitate care face minuni- îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi astfel combate şi celulita. Apoi, aplic în fiecare seară un ulei de corp luat din farmaciile homeopate- ulei esenţial de portocale şi măsline, fără niciun conservant.

Cât despre tratamentele faciale, în fiecare duminică îmi fac o mască cu argilă şi apă, pentru că este purificatoare, îndepărtează toate impurităţile şi hrăneşte în profunzime Se poate face tratament şi pentru ameliorarea acneei, dacă folosiţi masca şapte zile consecutiv.

În fiecare seară mă demachiez, chiar şi în zilele în care nu port machiaj. Îndepărtez praful de pe ten, apoi aplic apă termală pe faţă şi decolteu, dar şi cremă. Folosesc numai dermatocosmetice, din farmacie, la recomandarea dermatologului. Şi, în funcţie de anotimp, mă bucur din plin de măşti din fructe şi legume, bineînţeles alese în funcţie de tenul meu.

Aşa cum spuneam mai sus, nu uit nici de păr. Folosesc uleiuri hidratante din magazine naturiste. Şi întotdeauna, înainte şi după coafat, utilizez produse care protejează termic firul de păr. Clătesc părul cu oţet, pentru a-i da luciu. Apoi mai aplic o dată balsamul, ca să elimin mirosul de oţet. Şi tot pentru luciu, după ce-l clătesc, ultimul jet de apă este rece. Îmi fac şi masaj pentru scalp, deoarece stimulează creşterea părului. Sunt de părere că trebuie să fim conştiente că frumuseţea o aducem din interior, din modul de viaţă armonios şi sănătos.

LeacBun.ro: Care este cel mai important sfat de frumuseţe moştenit de la mama sau bunica ta?

diana-bart-primatvDiana Bart: Să nu mă urâţesc prin machiaj excesiv. Şi să am grijă tot timpul de mine, de sănătate şi de frumuseţea naturală.

LeacBun.ro: Având în vedere că suntem în sezonul rece, cum îţi întăreşti sistemul imunitar în mod natural?

Diana Bart: Sistemul imunitar trebuie întotdeauna să fie puternic, el are grijă că noi să nu ne îmbolnăvim. Dar trebuie să-i dăm o mână de ajutor. În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, beau un pahar de apă cu o jumătate de lămâie stoarsă. Consum destul de des pește sau seminţe de tot felul, bogate în Omega 3 şi 6. Antioxidanţi puternici sunt vitamina A şi C, pe care le găsim în legume. Şi nu uit de usturoi sau ardei iute, care sunt antibiotice naturale. Dar, repet, cu cât avem un stil de viaţă sănătos, din care să nu lipsească fructele şi legumele, cu atât suntem mai puternici.

„Peştele, avocado şi fructele de pădure sunt alimente-minune”

LeacBun.ro: Care crezi că sunt cele trei alimente-minune recomandate pentru un stil de viaţă sănătos?

Diana Bart: Eu cred că e nevoie de un mix care să acopere toate nevoile organismului. Dar dacă e să numim doar trei, o să enumăr unele care au mai multe proprietăţi benefice: peştele, avocado şi fructele de pădure.

LeacBun.ro: Toate femeile au nevoie de răsfăţ, ce alegi ca şi terapii alternative?

Diana Bart: În fiecare săptămână merg trei zile la sală, pentru mine mişcarea fiind un fel de terapie. Fac masaj o dată pe săptămână şi mă mai răsfăţ la spa sau aromoterapie.

LeacBun.ro: Ai un program încărcat, prezinţi de luni până vineri o emisiune de prime-time şi eşti o persoană activă. De unde îţi iei energia?

Diana Bart: Consider că pasiunea cu care fac lucrurile îmi dă energia de care am nevoie să fac faţă oricărei provocări.

„Prefer tratamentele homeopate”

LeacBun.ro: Când te confrunţi cu diverse afecţiuni, mergi imediat la medic sau apelezi la tratamente naturiste?

Diana Bart: Nu merg imediat la medic. Recurg la terapia homeopată, iar în unele cazuri mai grave, deşi, din fericire până acum nu a fost cazul, apelez la medic.

Text: Andreea Drăgan