Revista presei cu Cătălina Buzdun-Rafailă: Tratamente naturiste pentru tratarea durerilor de cap Revista presei cu Cătălina Buzdun-Rafailă: Tratamente naturiste pentru tratarea durerilor de cap
Durerile de cap sunt cele mai frecvent întâlnite tipuri de afecțiuni ce îți pot afecta buna dispoziție și perfomanțele la muncă. De cele mai... Revista presei cu Cătălina Buzdun-Rafailă: Tratamente naturiste pentru tratarea durerilor de cap

Durerile de cap sunt cele mai frecvent întâlnite tipuri de afecțiuni ce îți pot afecta buna dispoziție și perfomanțele la muncă. De cele mai multe ori aceste tipuri de dureri pot avea cauze multiple, de la simple semne de oboseală, la stres și chiar o administrare greșită a unei medicamentații, care poate face mai mult rău decât bine.

Pentru a înlătura durerile sâcâitoare de cap, nu este nevoie să dai o fugă până la farmacie, ci cel mai indicat ar fi să te îndrepți către propria ta cămară. Durerile de cap se pot trata și prin alte metode decât prin intoxicarea organismului cu o pastilă de paracetamol luată după ureche.

Despre cauzele durerilor de cap, dar și despre remediile naturiste pe care le ai la îndemână pentru tratarea durerilor ne-a vorbit Cătălina Buzdun-Rafailă, redactor șef Tonica.ro.

Cauzele durerilor de cap sunt multiple: de la stres, la sinuzita

Înainte de a ajunge la remedii trebuie stabilite cauzele care generează aceste dureri de cap, ce pot fi dintre cele mai diverse, de la oboseală, până la schimbări de temperatură, modificări ale presiunii atmosferice și chiar stres.

”Cauzele principale pentru care apar aceste dureri de cap în această perioadă sunt determinate de schimbările de temperatură, precum și trecerea de la sezonul rece, la cel cald. Schimbarea de temperatură, duce și la schimbarea presiunii atmosferice și asta afectează mai ales persoanele meteodependente. O altă cauza a durerilor de cap este și stresul. Se pare că stresul îi afectează foarte tare, în special pe oamenii activi cărora le dă dureri zilnice de cap. Alăturat stresului mai pot fi sindromul de oboseală cronică sau o posibilă sinuzită”, a declarat pentru Leac Bun Cătălina Buzdun-Rafailă, redactor-șef revista Tonica.

Redactorul șef Tonica.ro a precizat faptul că, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii britanici s-a demonstrat faptul că foarte multe migrene sunt date și de medicamentația neadecvată. Practic administrarea după ureche a ibuprofenului, a aspirinei, a paracetamolului, medicamente pe care le consideri inofensive, îți pot face mai mult rău decât bine.

Ghimbirul, uleiul de eucalipt, oregano și ceaiul verde te scapă de durerea de cap

Durerile chinuitoare de cap pot fi tratate și prin administrarea de remedii naturiste, mult mai sănătoase decât medicamentele și fără efecte adverse.

”Ca să nu ne intoxicăm cu medicamente luate după ureche există o paletă foarte largă de remedii naturiste care sunt adjuvante în această situație. Remediile naturale pentru tratarea durerilor de cap sunt destul de multe și pot fi la îndemâna oricui. Printre acestea se numără ghimbirul, apoi uleiurile esențiale de eucalipt, de oregano și de ceai verde. Extrem de utile se pare că sunt și inhalațiile cu sare și cu mentă, fiind extrem de recomandate de specialiști. Acestea ne ajută atât la eliminarea durerilor de cap, cât și să avem un somn mai bun. Aceste sunt soluții ieftine și la îndemâna oricui care te pot scăpa destul de rapid de durerile de cap”, a mai spus Cătălina.

Uleiul de lavandă în aromoterapie, dar și în băuturi preparate în casă

Uleiul de lavandă este cunoscut pentru proprietățile sale multiple, acționând mai ales la nivelul creierului, fiind considerat a fi un alt remediu naturist extrem de eficient pentru a te scăpa de durerile de cap.

”Uleiul esențial de lavandă ne scapă de migrene, ne ajută la somn, ne liniștește sistemul nervos și putem dormi mai bine. Acest ulei ne ajută și dacă avem stări de anxietate, stări de depresie minore. Cercetătorii din Florida recomandă acest ulei de lavandă. Uleiul de lavandă este extraordinar pentru sănătate, dar aromaterapia este dificil de realizat acasă. Este indicat ca acest tip de terapie să fie prescrisă de un fitoterapeut. Dacă vrem să facem ceva inofensiv și care să nu ne facă mai mult rău decât bine putem facă acasă o limonadă de lavandă”, a declarat pentru Leac Bun Cătălina Buzdun-Rafailă, redactor-șef Tonica.ro.

Text: Gabriela Gimbășanu